ETAPA REGIONALA
CALIFICARI C. N. CADETI 12-14 ANI,
BACAU 21-23 aprilie 2017

 

  

"Cel mai bun concurs din carieră pentru Ana Maria Ștefură"

"Etapa regională a Campionatului Național de natație, rezervată cadeților, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Bacău, a reprezentat cel mai bun concurs din carieră pentru tânăra și talentata sportivă Ana Maria Ștefură de la CS Delmadi Piatra Neamț.
În vârstă de 13 ani, eleva antrenorului Cătălin Stan și a antrenorului coordonator Adrian Zaharia a cucerit numai puțin de 5 medalii la o competiție națională, dintre care una de aur, două de argint și două de bronz. Bilanțul este unul foarte bun, dacă ținem cont că fiica fostului mare jucător de volei Ștefan Ștefură a concurat în 6 probe la întrecerile de la Bacău, iar în 5 dintre ele a reușit să urce pe podium. Cu o experiență destul de bogată la competițiile naționale, cu peste 2 ani de pregătire și antrenamente în spate, Ana Maria Ștefură a lăsat deoparte toate emoțiile adunate de-a lungul timpului și a început în forță etapa regională de la Bacău, iar vineri, în prima zi de concurs, a reușit să obțină prima medalie, bronz în proba de 100 de metri fluture, cu timpul de un minut, 16 secunde și 72 de sutimi. Rezultatul din prima probă i-a dat și mai multă încredere tinerei sportive de la CS Delmadi, care ulterior, în cea de-a doua reuniune a cucerit alte două medalii. A fost argint în proba de 100 de metri liber, cu timpul de un minut, 06 secunde și 45 de sutimi, și bronz în una dintre cele mai grele probe ale acestui sport, cea de 200 de metri mixt, unde se înoată toate cele 4 stiluri. Aici, Ana Ștefură a înregistrat un timp de două minute, 44 de secunde și 50 de sutimi, rezultat cu care s-a calificat în prima fază a naționalelor de cadeți din vară. O altă medalie de argint a fost obținută în proba de 100 de metri spate, unde Ana Ștefură a fost foarte aproape de cea mai strălucită medalie, dar a fost întrecută de o sportivă de la Galați, Elena Sălăvăstru.
Câștigătoarea a înotat cu timpul de un minut, 18 secunde, 08 sutimi, în timp ce înotătoarea pietreancă a înregistrat un timp de un minut, 18 secunde și 37 de sutimi. Cea mai mare performanță la etapa regională de la Bacău a fost obținută într-o probă de anduranță, cea de 400 de metri liber, unde sportiva de la CS Delmadi a cucerit medalia de aur, cu timpul de 4 minute, 01 secunde și 43 de sutimi, după o cursă infernală, așa cum a descris-o și antrenorul coordonator, Adrian Zaharia, cel care a avut onoarea să facă premierea oficială la această probă. „A fost o cursă infernală, însă Ana Ștefură și-a arătat încă o dată calitățile pe care le are. Am spus de mai mult timp că este o sportivă foarte talentată, iar la acest concurs de la Bacău a demonstrat că poate.
A fost un concurs foarte bun pentru ea, eu sunt extrem de mulțumit pentru ceea ce a realizat, pentru faptul că a obținut calificarea la etapa finală a naționalelor de cadeți din vară, și pentru că a confirmat. Felicitări pentru sportivă, pentru antrenori, pentru părinți, pentru întreaga echipă care se află în spatele ei, antrenor Cătălin Stan, instructor Alina Amăriuței și nutriționist Diana Artene. Suntem mândri că avem sportivi talentați la CS Delmadi, după ce copii au confirmat la naționalele de copii, tot de la Bacău, iată că a venit rândul Anei Ștefură să impresioneze din nou la un concurs național. Succes tuturor pe mai departe!“ Ana Maria Ștefură este a doua sportivă ca valoare de la CS Delmadi, după colega și buna ei prietenă Delia Zaharia, și va reprezenta clubul condus de
Adrian Zaharia la etapa finală a Campionatului Național de cadeți din această vară, competiție care se va desfășura între 13 și 16 iulie la Târgoviște sau Oradea." sursa: www.ziarulceahlaul.ro